Rolul în dezvoltare al dronelor în producție
Este ușor să confundați dronele cu camere glorificate, mai ales că multe aplicații se bazează pe tehnologia de fotografiere aeriană și video încorporată în majoritatea vehiculelor fără pilot. Cu toate acestea, dronele moderne pot face mult mai mult. Tocmai de aceea le vedem adoptate de diverse industrii și utilizate în moduri relativ unice și inovatoare.
Gândiți-vă la modul în care sunt folosite în mod adecvat în producție. Există multe moduri în care aceste dispozitive pline de resurse pot îmbunătăți operațiunile pe măsură ce își dezvoltă noi roluri în industrie. Sunt benefice datorită naturii lor telecomandate, nu doar în ceea ce privește supravegherea.
Pentru a înțelege cât de importante au devenit, este logic să explorezi câteva dintre modurile în care sunt folosite acum și cum ar putea evolua.
Aer, uscat și mare
Piața globală a dronelor este estimată a avea o valoare de 7.705,8 milioane de dolari în 2022 și este de așteptat să ajungă la 17.520 de milioane de dolari până în 2028. De asemenea, este probabil să fie utilizată în industrii majore precum transportul de mărfuri, petrol și gaze, agricultură, armată, divertisment, producție și multe altele. .
Deși aceste cifre sunt masive și câmpul continuă să crească în fiecare zi, este vital să rețineți că dronele nu sunt doar în aer. De asemenea, călătoresc pe uscat și sub apă. Instalațiile de producție există în diferite condiții de mediu și operaționale, uneori cu setări unice – cum ar fi utilaje submersibile.
Apoi, există operațiuni periferice legate de producție, cum ar fi achiziția de materiale și aprovizionare, suport suplimentar – cum ar fi răcirea produselor supraîncălzite – și multe altele. Dronele aeriene nu sunt singura formă utilă a tehnologiei din industrie și din motive întemeiate.
Unele dintre cele mai comune exemple de drone terestre sunt cele utilizate de armată și de prim ajutor. Unitățile de eliminare a bombelor sau roboții sunt bine-cunoscuți. Există, de asemenea, vehicule operate de la distanță (ROV) și vehicule subacvatice autonome (AUV), cum ar fi submersibile operate de la distanță.
Aceste două tipuri de drone sunt foarte diferite, dar sunt adesea folosite în moduri similare. Ele pot fi reechipate și adaptate pentru a se potrivi nevoilor producției moderne. Există chiar și o dronă numită SeaSearcher care poate fi folosită pentru vânătoarea de comori.