Drone în Agricultură
De obicei, fermierii analizează îndeaproape starea de sănătate a plantelor după cultivare și la recoltarea lor. Dronele fac posibilă monitorizarea culturilor pe tot parcursul ciclului de viață, astfel ca odată semnalizate problemele, agricultorii să intervină înainte ca întreaga cultură să fie compromisă.
Agricultura inteligentă: dronele agricole transformă agricultura tradițională. Global Market Insights estimează că dimensiunea pieței dronelor agricole va depăși 1 miliard de dolari și 200.000 de unități livrate până în 2024. GMI atribuie creșterea până în 2024 creșterii gradului de conștientizare a avantajelor dronelor în agrigultură în rândul fermierilor
Popularitatea tot mai mare a dronelor agricole are ca și cauză creșterea gradului de tehnologizare a agriculturii, extinderea culturilor, precum și comasarea terenurilor la care se va ajunge în viitorul apropiat, agricultura tradițională lăsând locul agriculturii inteligente a viitorului. Dronele agricole reprezintă cerința de bază pentru implementarea agriculturii inteligente.
Cheltuielile de achiziționare a unei drone agricole pot părea mari la prima vedere, dar datele pe care le colectează acestea pot servi la identificarea diferitelor probleme apărute în culturile agricole, a lipsei de apă în sol, la evaluarea randamentului culturilor sau depistarea unor boli și dăunători, aducând beneficii mult mai mari, raportate la perioade mai mari de timp, în ceea ce reprezintă recuperarea intestițiilor făcute de agricultori.
Totodată, agricultorii pot utiliza dronele agricole pentru a implementa utilizarea inteligentă a pesticidelor, erbicidelor, îngrăşămintelor folosind aplicaţiile tehnologice pentru a asigura cu precizie necesarul de substanţe nutritive pentru cultura agricolă în toate etapele de dezvoltare, precum şi
necesarul de protecţie a culturii, economisind banii cultivatorilor prin reducerea risipei.
Prin utilizarea dronelor în agricultură fermierii pot beneficia de hărți care să conţină informaţii legate de indicii de vegetație. Prin intermediul acestor hărți fermierii pot lucra în sistem de rată variabilă astfel: să pulverizeze îngrăşăminte acolo unde solul este mai sărac, să irige doar zonele mai uscate să trateze doar plantele care trebuie protejate contra dăunătorilor.